selamat dtg!



welcome!!
tahniah kerana berjaya sampai dan singgah sini!


klik gmbr untk ke teyhacraft

Wednesday, July 4, 2012

sekejap tu, sekejap nie...


sentiasa ubah2 fikiran.
sekejap mahu yang itu,
sekejap mahu yang ini.
entah yang mana satu nak tak tahu lah.

sekejap nak camera digital,
sekejap nak phone SE.

camera digital tuh,camera aje lah.
SE tuh ada camera,
boleh call boleh buat 3g,boleh wifi.
boleh tangkap gambar,boleh play music.

jadi hati sekarang berbelah bagi..
tak tahu yang mana satu.

bagi korang cmner eyh??


Tuesday, July 3, 2012

cam digital or new handphone??


apa khabar semua??
lama dah tak singgah sini..
oh my blog!!!

humm...
nak cerita, baru2 nieh kan..
my handphone hilang.
tapi sampai sekarang no tuh still diguna kan oleh org yang ambik fon tuh.

actually, kalau dia nak fon tuh, ambik lah..
aku cuma nak gambar2 aje.
banyak kenangan dgn gambar2 tuh.
mungkin korang tak akan faham betapa bermaknanya gambar2 tuh.

tak tahu lah dapat balik ke tak gambar tuh.
dah minta, tapi entah lah org tuh nak lembut hati bagi ke tidak.

hasrat nak ambik lesen terpaksa ditangguhkan sebentar...
sebab nak beli handphone baru.

tapi bila fikir2,
patut ke beli handphone baru???
sebab beli handphone pun nak camera aje..
bila fikir balik,baik beli cam digital je kan??
cmner korang rasa??
handphone tuh kemudian2 beli...
beli camera dulu,
then ambik lesen
then baru fikir new phone...agak2 boleh tak camtuh??

arghhh!!! serabut!

 ini cam digital yg aku nak beli.


ini SE vivaz yg aku nak. aku akan pilih putih.
takde putih, merah.
pape pun,aku mesti akan pilih putih.
takda sangat putih, aku ambik merah.
tak sgt merah, aku ambik hitam.
ada pink tapi....erkk....taknak lah. sy bkn peminat pink sgt.
*habis asal blog kau pink??

errr....actually, i am in denial.
i cannot believe that i like pink.
so sehabis boleh nak tolak pink.
cause i dont like pink and i dont want people think i like pink.
but yet, some of my item is pink. 
this is called denial!!
i like purple! i like purple more than pink. 
that is a fact.

eyhh...sudah lah.

sayang u all..
bye!



Thursday, June 21, 2012

cakap direct ok?? i tak suka belakang2..


apa khabar semua??? sihat??
macam ner hari nieh??
 aku punya hari tak berapa best.

hari nieh banyak marah.

dah kerja part time hampir seminggu lebih.
dalam seminggu mcam2 jadi mcm2 rasa.

paling geram dgn guard nepal yang marah2,
cakap ada org complaint dgn dia sbb sembahyang dkt luar,
bukan sembahyang dkt staff punya tempat.

ok takpe..aku blh bt gurau lagi benda tuh,dont mind.
tapi hari nieh..
meletop sudah.

sebab balik2 je sembahyang macam biasa,
guard tuh ckp : aiya..you takda tdi alex sudah tanya mana you pergi maa...
aku ckp : ckp lah sy pergi sembahyang...
guard : iyalah..tapi dia tanya kenapa tak sembahyang sana saja 
* tunjuk dkt tempat sembahyang staff yang aku tak tahu pun dekat mana. 
yang aku nampak semua barang letrik.
guard ckp  lagi : nanti dia marah sama saya...

time nieh dah naik angin...
terus aku marah2...
memang bengang giler.

pastu ada dak giant dtg..
dia dtg mula2 loyar buruk dgn aku..
aku tgh mrh masa tuh...
sekali kena dgn aku : kau pehal?! aku tgh bgang nieh,jgn kacau aku.

then dia tnya baik2 pehal...aku tnjuk fb je..*lepaskan marah dkt fb
sebab tgh mrh..kang bersuara mcm2 keluar.

dia baca.. : ouh....
dia ckp : relax je..alex tuh mmg gitu..suka kacau tmpt org..
avf bukan under dia pun...

then talk2..ok,dh surut marah..

yang aku geram..kenapa tak face,ckp direct dgn aku???
kenapa gi ckp dgn guard then guard complaint dkt aku???

guard nepal dgn cerita sal sembahyang dah habis.

nieh masuk guard/security kedai emas wah chan nieh.

erk,gtg lah..next time k??
kite story moryy???
*gtg : got to go -bahasa dalam gaia.

last note : dah lama tak main gaia kan??? and omt,even we are different religion...please lah respect each other.

Saturday, June 9, 2012

doodle talk 1 : my own doodle



as u all can see in my blog,
i have a new header!!!
with a doodle!!

omg,
i like it so much!
alhamdulillah..kesungguhan belajar membawa hasil..

harapan lepas nieh agar aku akan terus berdoodle!

dulu masa dkt tumblr..
always tgk dorg punya doodle..
teringin nak buat,nak belajar..
and sekarang,dah berjaya!!

walaupun simple,
tapi itu lah permulaan nya kan??
lepas dah mahir boleh buat yg lagi comel,yang lagi cantik
dan yang pasti, lagi kemas!!

my new header,
 banyak kali ubah nieh tahu..untuk dapat kan yang terbaik.
untuk puas kah hati sendiri.



kenapa pilih doodle yang cmnieh?
yang ada segala jenis internet stuff???

sebab,itu lah aku. 
itulah setiap hari apa yang aku buat.
berblog,
ber FB
ber Twitter
ber tumblr

boleh cakap kaki online jugak lah aku nieh..

pink sebab...*rasa nya aku dah makin suka pink
violet sbb aku mmg peminat violet or purple.
tapi ingat,purple tak sama dengan violet tahu?
violet tuh bukan sebarang violet, it is pastel violet ok?
putih,sebab aku memang suka putih.
suka segala gabungan warna putih-violet/purple or putih pink.
secara natural nya mmg suka putih.
 dot2 plak?? sebab aku mmg suka dot2...
hiks..itu lah serba sedikit kenapa aku buat doodle tuh.
doodle yang berkaitan dengan aku.
memang rancang nak letak dkt blog..so,
itu lah cara nak express diri.

ok lah,chiow!!

last note : nanti kita buat doodle talk 2 plak eyh??