selamat dtg!



welcome!!
tahniah kerana berjaya sampai dan singgah sini!


klik gmbr untk ke teyhacraft

Wednesday, May 12, 2010

my 1 of sweet memories~

entry nie akn pnjg sgt2!

12.3.2010(kot)
*kring kring,fon berbnyi*
aku : hello...b...npe?
dia : jmpe nk?
aku : wat pe? xnak lah...
dia : nk bg bnde lah..
aku : bnde ape?
dia : adalah..jmpe k?
aku : ok..

*duk termenung depan komputer,berfikir*
aku : dia nk bg ape eyh? cincin? ari tuh jnji nk bg cincin..hmmm..
*bersiap-siap untk kuar*

*kring kring*
dia : dh smpai..turun sekarang..
*fon diletak dlm poket dan menghala keluar*
*turun tangga*

*tersnyum melihat dia*
*ketawa*
aku : wat pe ni? susun duit??
dia : basah lah..hujan lebat td dri kl smpai sini..
*tgk dia susun duit,pndang dia*
aku : mne? kata nk bg bnda?
dia : huh? mne ade nk bg pape bnde...
aku : *muka dh nk mjuk* kata td nk jmpe sbb nk bg benda...
dia : heheee..*tayang gigi*sje je,ckp cmtuh..modal ajk jmpe..
aku : *muke agk kcwe tpi try xnk tnjuk kn* owh..yeke..*senyum*
nk g mne nie?
dia : kte g isi minyak dlu! myak dh nk hbis!
*naek ats moto*
aku : b tw x..ayg ingt td kn,b nk bg bnde tuh..cincin auw..
dia : bnyk duit aku nk bg ko cincin!
aku : a'ah..ari tuh ckp nk bg!
dia : xde mse aku nk beli...
aku : *muke sedih* yela...

stesen mnyak hulu kelang
*turun moto*
aku : *malu* b...tgk lah nie! sluar b basah ayg pn kena jugak? dh lah sini je basah...
dia : uih! ko kncing dlm sluar ke bsh cmnie?
aku : *mulut muncung* ade lak...*mrh*
dia : dh2..ko isi minyak..tw x isi? aku nk g byr..
aku : ayg mne tw lah..kn slme nie b isi ayg byr..
dia : ko isi je lah..bnyk bnyi! *senyum*
aku : yela..
*ambk kunci moto,bukak tmpt duduk*
*terkejut dan terkedu saat terlihat kotak kecik wane merah*
aku : *bercakap dlm hati smbil snyum* ape nie?? untk aku ke? ke kwn dia pnyer? spe pnyer nie~~
*pndang tmpt byr* *nmpk dia sengih2*
*dua snyum*
*aku ngah try isi mnyak,tpi xleyh..dia ambk*
aku : untuk spe nie?
dia : ko lah! spe lg...*muke happy*
aku : untk ayg ke?? btul??*gembira* bukak eyh?
dia angguk.
dan aku bukak bekas warna merah tuh.
cincin~~

msg2 diam..tpi msg2 snyum..
last2 aku bersuara.."trime kasih b"...
dia snyum je...
pastu aku ckp..
aku : tpi kan b..ade lak bg dkt stesen mnyak..ayg rse xde laki bg pmpuan cncin dkt stesen minyak auw!
mse nk isi mnyak lak tuh..x romantik lansung!
dia : lantak lah..xde laki pernah wat biar aku jd yg pertme!
msg2 ketawa..aku happy..bg aku tu lah cre dia yg plg romantik kot dia nah wat..
even dkt stesen mnyak.
bnde yg xnah aku alami,and smpai skrg aku ingt cne.
aku tersnyum,and sllu ternsyum.

dia wat perkara yg aku x jangka pada mase yg aku xleyh agk.
dia ckp bnde pd wktu yg aku x sgka lnsung dia akn ckp cmtuh.
itu diri dia yg menawan aku.

roleplay aku dhsyat kn? truk..mybe xde org faham..
hahaha..
abai kn..
sngje nk wat cmtuh!


cincin di jari ku...
hukhuk...

b,lw b bg cincin cmnie pn an..
ayg tetap hargai!
cincin nie,akk aku beli kan..bru je smlm dia beli kn.
sbb semalam,jalan2 dekat uptown danau kota kul 12 mlm..
hahaha..dia beli cardigan,pastu dia beli kn aku cincin nie..
sbb aku yg nk cincin nie..
dia ckp,org byr kn,nk x?
aku ckp lah nk..sebab cncin nie lawa lah..
sungguh lawa.
aku pndg je cncin nie terus try..
akk aku lak trus offer  nk beli kn....
huhuhu...

ceria =)
smlm aku rse truk..tpi x dh..
thank dkt along aku lah(akk)
sbb dia stju cdgan aku untk g danau..
act aku nk jln2..lepas kn tnsion.
dia pn stju je..ajk husband dia!
weeee!!

=D



No comments: