selamat dtg!



welcome!!
tahniah kerana berjaya sampai dan singgah sini!


klik gmbr untk ke teyhacraft

Tuesday, May 11, 2010

perlu ke kte jd kmbing and kerbau? and then jadi cam lalang kne tiup angin?

*tajuk bakal ade kaitan dgn entry post.

salam tgh hari...
bleh x,
aku x kurus?
sebab nye,aku selesa dgn diri aku skrg.
lw aku kuar aku x nah kisah dorg pndg aku gmuk pn.
lw aku ckp tg lah bertapa gemuk nya aku tuh..
x bermakna aku x selesa pd diri aku..
tpi sebab aku make joke untk tu.
korg fham cne?

aku selesa dgn diri aku.
aku x kisah sal org luar..tpi aku kisah sal femly aku dgn iwan.
dorg ckp aku gemuk.
yg plg truk smlm lah..di hina dlm nada bergurau.
haha..of coz by my mom. =(
untk pengetahuan korg..lw mak aku ckp pape aku plg terasa.
lw ayh aku ke femly laen ke..aku xkisah sgt(but still lah kisah ckit)
dorg ckp aku xkisah..xde rse nk brbh pn.
tpi lw dh mak aku yg bercakap and ckp sal aku itu ini..
mmg aku akn terasa and rasa cam aku nie ank buangan je.
close frenz tw lah kot mksud aku.

sebab mak aku tuh aku leyh kisah rse nk kurus sgt2...
yg n3 aku sal pg hri nie lah..
yg aku sedih tuh.

bgn2 je aku terfikir,knpe perlu aku ubah sesuatu yg aku dh selesa?
knpe xleyh jd diri sndri je?
iwan dulu pernah nk try ubah aku...
tpi smpai skrg aku x brbh.
sal dia nk aku ubah diri aku nie lah ktorg gduh truk smpai.......
the rest is history.

wajib ke kte kne ubah diri kte untuk org laen?
knpe xleyh jdi diri sndri yg kte slese??
lw kte jd diri kte sndri nti kte xde kwn,xleyh ssuai kan diri dgn tmpt bru ke?
cmtuh?
kte kne ubah diri kte ikut tmpt..xleyh jdi diri sndri.
cam pepatah..masuk ladang kambing mengembek,masuk ladang kerbau menguak.
kte msti jd cmtuh ke?

kter perlu jd kambing lw msuk ladang kambing,
masuk ladang kerbau kne cm kerbau.
maksud aku..lw g tmpt nie..kte kne jd cmnie..
lw g tmpt nie kte kne jd cmnie.

1 soklan,lw kte g club...kte kne jd cm org dlm club tuh lah? 
drink,drug and sume yg berlaku dlm club uh?
yela kan..sebab nk ikut pepatah tuh nyer pasal kn?
pastu dh kuar dri club tuh...blek kg lah konon nyer,
pkai bju sopan,tutur kata sopan..no drug and drink...
sebab mksud pepatah tuh cmtuh..

aku rse lw wat cmtuh cm hipokrit je.
jadi cam lalang yang ditiup angin lak..angin tiup sini,lalang pn hala ke sini..
angin tiup arah sana,lalang pn hala ke sana.
lw kite jd cam lalang,makna nyer kte xde pendirian sndri kn?
maksud jangan jadi seperti lalang di tiup angin : org yg xde pndrian sndri
ikut sana sini xde pndirian sndri..ikut je ape org ckp..
cam lalang ikut arah angin...

manusia pn kne apply konsep cmtuh?
xleyh jdi diri sndri?
mnsia kn pndai..xkan mnsia xleyh nk kekal jd diri sndri
tpi pd mse yg sme menyesuaikn diri sndri dkt tmpt org...
benda nie depend pada individu ke masyarakat?
maksud aku,untuk jd diri sndri/tak jdi diri sndri depend 
pd invidu or masyarakat?
lw bg pndgan aku..untk jdi diri sndiri bukan terletak pada masyarakat tpi pada individu.
 
hmm...korg faham ke eyh entry aku kali nie?
rasa cam belit2 and x faham kan?

aigooo....
bersyarah lak aku ni.
cam2 pepatah aku masuk kn untuk bahas aku...2 je pn sbnr yer pepatah yg ade
ambk skli bila cik fatihah berbicara.
hahaha...



2 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

jus b yourself..but sumtime kna gak brubah utk keselesaan org lain.
cthny,cth je taw...if teha ad perangai yg buruk..org tego..teha kna berubah...but if mcm org ckp teha gemok..but teha xkesah ngn sume tu...akk rsa xpe je..sbb kita da selesa.if org tu btl2 syg kita,dia akn terima kita.sal mak teha tu xyah la pk bkn2 ye syg ;)

teha said...

sis sugar2 : lw yg bruk mesti lah kte ubah kn..xleyh nk xnk brbah..
huhu..thank you sis..
sal my mom tuh..ok...try untk x pk bukan2...
thank you sis!