selamat dtg!



welcome!!
tahniah kerana berjaya sampai dan singgah sini!


klik gmbr untk ke teyhacraft

Monday, May 17, 2010

spin my head right round,right round

perhatian : entry ini teramat panjang. baca lw nk tw and baca lw larat.
ini entry luahan!

sad or bad news??

hmmmm....

to many thing to think...its drive me crazy!
*dont mind about my english

kepulangan akk aku pada ari sbtu yg lepas membuat kn aku dlm di lema.
patut or tidak patut aku terus kan pmbljrn aku dkt KPJ.
sebab nyer akk aku ckp,lw dpt ptptn pn...
duit blnje and sara diri parent aku tetap kna bg.
coz ptptn yg aku dpt tuh akn ckup2 untk support yuran stdy aku je.
mkn mnum mgkin x lepas..
biasa nyer lw swasta pnye duit ptptn mmg ckup2 untk byr yuran.

abh aku bulan 6 nieh dh x kje...dh tmt kontrak dgn mbsa...
xtw lah wat keje ape..bwk teksi kot.
so..duit yg bwk teksi tuh ckup2 untk mkn mnum mak ayh aku je.
mak aku pun pas nieh berhenti jaga budak.
jd mmg duit spnuh nyer dpt dri bwk tksi kot.
tu pn lw ayh aku bwk tksi lah.

dulu,mak aku bg msuk kpj nieh sbb mak aku ingt mak aku 
xyah tanggung pape or bg duit dkt aku,
ingt sume gune duit ptptn.
tpi td bila dia tw cmtuh..dia....
ckp "mak xde duit nk tggung"
pastu aku ckp lah,"hbis tuh..xyah g bljr lah?"
mak aku jwb,dh tuh.."spe nk bg ko duit?"
so aku pn balas lah, "lw cmtuh 29 may nti xyah lah g dftr,xyah bljr...abh x bank in lg kan duit rm 500 tuh kn,so xpe lah..xyah g bljr."
end of talk. masing2 dh x berckp,dh x bersuara.
mak aku,abh and aku..masing2 diam dkt ruang tamu tuh.

mak aku g masuk bilik,aku bukak tv,abh aku msuk bilik 
aku tgk kmpter bnde yg dia install td.
masing2 wat hal sndri,itu dh biasa dh dlm umah nieh.
itu realiti kdaan kuarga aku.
that is why i am super sensitif.

then sal ic...parent aku still x wat report.
maybe sbb lw wat report kne byr rm 100 lebih.
betul ke kna byr duit sbnyk tuh??
sbb tuh dnda kerana aku cuai,ke polis tuh ckp cmtuh sbb sngje nk duit?
aku pn xtw lah.

bnyk benda aku nk kena fikir.
banyak sangat2..sampai pening kple aku.
ic aku..mana nak cari duit byr denda.
kpj tuh..patut ke x smbung bljr dkt sana..
sal ptptn..mungkin dpt,mungkin x dpt...
lw dpt duit blnje diri lak aku kena pk.
masalah nie berkaitan dgn duit.
ade duit,selesai!

ntah2 ic aku hilang sbb nk bgtw yg kptsn msuk KPJ tuh salah kot.
ntah2..borang ptptn susah nk isi sebab aku memang xkan dpt ptptn pn...
so lw masuk kpj mmg duit akn jd mslh.
sbb lw msuk kpj,duit xde..aku kena drop gak.

rasa cam nk keje je..xyah bljr.
aku xtw cne.
mak ayh aku,mmg xde duit dh.
nk kakak2 aku tolong?
jgn lah sebut mereka..sebab mereka pn xde duit,xde duit gak.
angah bakal dpt ank,of coz nk gune duit.
achik,nk kwen hujung tahun nie.
along,dia ade ckp tiap bulan lw dia ade duit gji lebih,
dia akn masuk kan duit blnje dlm bank..
tpi along tuh..ank dia 4, dia sorg je keje...nk belanja dapur kuarga dia 
and ank2 pn maybe x lepas,nk tmbh kan aku lg sbgai beban?
aku xnk menyusah kan sape2.
selama aku hidup sorg2 dlm rumah yg berpenghuni nie pn,
aku x susah kn sape2.
aku berdiri atas kaki sndri.
i live my life on my feet.
segala makan minum aku jaga sndri.
kecuali baju aku.

iwan ckp,nti dia yg tanggung aku.
dia suh aku g bljr...
tpi,dia pn nk kena gune duit gak.
ayh dia dok sorg..of coz dia kena tlg ayh dia.
and,gaji dia pn nanti dia x dpt simpan..
aku x tw lah.
hidup aku sebenar nyer nyusah kan org eyh 
wlau aku xnk susah kan org?

another thing yg aku takut,yg wat kple aku pening,
cne lw bila aku bljr dkt KPJ tuh,tpi aku xleyh bwk..smpai tahap kne drop..
sia2 jela kan segala duit yg di kluar kn tuh...
mungkin masa tuh aku akan bunuh diri lw dh x tahan sgt2.
crazy thing right?

thank to diyana td call.
hri nie besday dy so ade free call...tuh yg dia cal aku tuh.
3 4 jam gak kami bercakap on the fon.
dia call dri matrik dia.
oh,hepi besday gurl!!
td cter mcm2. dia pn pening gak cm aku..
pening dgn mslh aku lah..dia try nk solve kan..cm2 cdgan..
tpi sume jmpe jln buntu.
last2 dia ckp,"sori lah wei..aku pn xtw cne nk tlg. 
pnjam kn telinge aku je lah yg aku leyh wat untk ko.."
its okay diyana..thankz sbb pnjam kan telinge ko tuh.
ari nieh bsday dia..tpi bsday cake dia yg beli sndri tpi mak dia byr.
mnx gmbr tpi dia xde kdit lorh..
secret resipi babe..indulgen...btul ke eyh ejaan uh?
cake yg ade aiskrim tuh..
menjerit aku td dgr,aku ckp..nk!!!!!
tpi xdpt gak..hahaha..roomate dia yg dpt.
again,hepi besday!!

so,itu lah dia entry yg teramat panjang!!
my segala luahan campur dgn cter laen,
kan aku dh ckp..aku suke post pnjg2..


2 comments:

~Sweet Darkness~ said...

awk, awk cube la masuk UITM. cube mntak bulan 11 nti. sdra kte kate, yg kmsukan bulan 6 tu mmg agk susah. sbb kputusan pmilihan tu bukan MARA yg wat. tp kalo nk msuk bulan 11, senang. MARA yg wat plihan. byk yg dpt masuk. so, kalo awk xdpt KPJ, cube la MARA utk kmsukan bulan 12. ok? Ganbaro!

teha said...

eka : ntah lah..kte pn xtw lah cne eka..ce lah post kte,mybe ade seterus nyer...