selamat dtg!



welcome!!
tahniah kerana berjaya sampai dan singgah sini!


klik gmbr untk ke teyhacraft

Thursday, August 19, 2010

saturated??? ape kessss....

salam....

aiyooo....hilang mood akuh.
ish...aku nak bw and nuff walk..
tpi tbe2 shokwave flash xleyh berfungsi...
so xdpt tgk nuff and sgle bnde berkaitan dgn flash2 tuh.

xdpt klik korg nyer..dpt singgah dpt BW je....
sedih je kan?
lppy aku je yg cmnieh..bila on9 dkt lppy aku je sume bnda slow and x berfungsi.
bila lah dpt tukar lppy baru kan?

xper lah..aku just blog walking je lah,
sory x dpt klik nuff...if korg dtg sini and nuff aku x tdo,
jmput lah klik and bgtw lah aku k??
aku akan klik lw esok aku bw flash okeyh...

ari nieh kelas kimia 4 jam.
perh...dah saturated otak aku nieh...
saturated??? ape kesss???
huhuhu....itu istilah saintifik bagi tepu ok.
korg tahu ape itu tepu???
tepu lah bljr..tepu lah air nieh..lebih kurang cmtuh lah.
*g check kamus cari mkne tepu*
erk....xjmpe lah weyh...hihih...
ok,aku ngaku tbe2 malas nak cari...
tpi tepu dlm english mksud dia full...full dlm mlyu,penuh...

 conclusion untk tepu nieh??
tepu adalah kdaan di mana seseorang menerima information yg
terllu bnyak sehingga tidak buleyh menerima
ape2 lagi mklumat.

sama dgn saturated. solution tuh dah banyak solute yg dissolve,
therefore..the solvent cannot dissolve more solute.
at that time,the solution is to be said as saturated solution.
ade pham??? hihii....
lw x pham next time aje mse aku nk wat revision chemistry aku cter ok??
*post nie dah terllu pnjg lw cter sal solute,solvent and solution plus saturated*

heheh.. =b
tpi ok lah,still leyh trime pelajaran and aper yg dia ajar.
first2 nieh senang lah...dah naik2 sem???
bertmbah susah.
aku terpk,kimia ape yg aku bljr nieh...ade ke kaitan dgn kerja farmasi2 nieh?
tgk cam xde kaitan.
ish udah lah.jgn pertikai kan. bljr aje..
fun kan chemist nieh??

chemistry aku buleyh lah lagi tpi...biology???
erghhhh..skit je aku leyh pham pe yg sir ajar.
suara dia x kuat sgt..
dia ckp an...kejap slow....pastu tbe2 kuat....
pastu slow blik.....tbe2 kuat!!
aku xpham aku x pham....
haila....bio kena stdy sndri..
search sndri,kne tnye pkcik google.

sudah2..dont want to think bout it!!
aku nak g BW..and then tdo!!
which mean,today...i x bljr pape pun.
crazy and gler pemalas kan?
erghh...

adioss!! tata...

2 comments:

Hamzah Ian said...

bukak tingkap.. pastu buang.. hahahaha

teha said...

hamzah : bukak tngkap pastu buang...buang ape?? huhu...