selamat dtg!



welcome!!
tahniah kerana berjaya sampai dan singgah sini!


klik gmbr untk ke teyhacraft

Friday, October 22, 2010

aku bertanya "ok x..azan nieh", dia menjawab "x..rasa berdebar2 and badan kebas"

salam.

macam ner korang sume hari nieh?
sihat? rindu?
rindu pada saya kah?? ngeee....XD

hari nieh nak cter benda yg menyeram kan yg berlaku
dekat aku and jugak dkt dak umah aku.

jadi pada mereka yg agak lemah smangat..jgn baca eyh?
huhu..tpi serius,xde lah seram mana cerita nieh.
so,jangan takut sangat keyh?

first perkara yg menyeram kan berlaku dekat aku.
masa tuh bucuk anto aku balik ostel..dekat mantin lah kan...
masa tu..erk...ok lah,aku uzur...(terpaksa berterus untk demi cerita nieh  ^//-//^)

bucuk hantar aku..naek motor.
masa tuh malam tpi xde lah malam2 macam kul 12 tuh...
gila ape?
gate aku tutup kul 11 malam okeyh...kalau lambat cmtuh,
aku kena tido dkt pak guard lah.

aku smpai hostel dalam kul 930.
korang tw lah kan...highway cmner...
kiri kanan hutan even ada banyak kereta.
aku xtw lah kan..mungkin ada benda ikut aku kot?
yela..dah lah dtg bulan...lalu highway lak.

dh siap kemas barang..borak2..aku terlupa nk call bucuk...
so aku call lah dia..bersembang dkt ruang tamu.
aku masuk bilik tgk dah kul 1.30 pg...patut lah sunyi
dah malam and sume org dah tido.

malam tuh aku tdo okeyh je...
then aku terkejut..dgr bunyi benda jatuh.
after that cube tdo blik x dpt.
suddenly katil aku mcm ada org gegar kan.
u know,gegaran mcm gempa bumi.
masa berlaku tuh aku pejam kn mata aku..kuat sgt2.
then dalam hati berdoa mintak di percepat kan aku terlelap.
sebab aku x sgup kot nk berhadapan dgn saat tuh.
then dlm hati aku baca ayat kursi and 3 kul.
masa tuh..badan aku..memang x bergerak lansung.
kipas kuat gila,no 5 tapi badan aku berpeluh mcam baru
lepas jog. aku leyh rasa peluh menitik.

dalam aku berdoa tuh sume,aku tetdo..sekejap je kot.
then rasa katil bergegar lagi.
kali ni ada sebahagian dari ayat kursi aku baca kuat2..
aku paksa diri aku untk keluar kan suara..
aku takut sgt.before nieh aku baca dalam hati je.
kali kedua kena kacau nieh,
aku menangis.tapi skejap je.
aku try untk wat diri aku kuat smangat..
yela,kalau aku makin takut...benda tuh lagi suka kacau aku kan?
bila takut lagi senang nak lemah smangat.

pas nges sekejap tuh,

aku berani kan diri untk bergerak..tpi mata and badan aku x bergerak.
just tangan aku je...meraba cari fon aku.
aku call dak bilik aku yg ngah nyeyak tdo...

dia bgn and dia tanya..teha,kenapa ko call aku pagi2 nieh?
time tuh aku terus bangun and g dkt katil dia...
dia cakap asal? aku cakap pagi nanti cerita. blh tdo sini x?
pagi tuh aku cerita..dorang sume gelak2.
dorang gelak kn aku dowh.

second story.
berlaku dalam bilik aku gak.
tapi kali nieh dah bilik aku kena.
malam tuh aku tdo awal.
dlm kul 11.
dia tdo lmbat sbb gosok baju.
dlm kul 12 tuh...dia dh nak tdo.
bilik ktorg gelap,sbb sume dh tdo.
dia takut...and untuk tenang kan diri dia,
dia dgr lah bacaan alquran dkt fon.
dia pasang earfon.
tpi dalam tempoh dia dgr tuh...
dia mula rasa laen.
berdebar2 and badan dia kebas. berpeluh.
pastu tgn dia bergerak sndri.
dia cakap dkt aku pg tuh yg...kalau dia terus
dgr bacaan al quran tuh...dia boleyh menjerit macam org histeria.

dlu dia pernah berubat,ayah dia org yg pandai berubat...
dulu masa org azan dia tutup telinga.
dia cakap,malam yg dia dgr ayt al quran tuh serupa macam masa
dia kena rasuk dulu.
ayah dia cakap,benda tuh dh lama dkt badan dia...
dh suka dgn dia...

so,mlm yg dia dgr ayt al quran tuh..
dia rasa mcam tuh..
jadi dia terus call mak dia.
dia sedar tpi dia xleyh kwal sgt pergerakan dia.
macam ada benda yg gerak kan badan dia.
dia cakap sementara dia sedar ag tu lah
dia call mak dia.
dia call,ayah dia cakap yg jgn dgr lagi ayt alquran tuh..
g tdo tmpt laen.
so mlm tuh dia tdo bilik laen...

dia uzur...and dia takut,
tuh yg senang kena tuh.

masa blek dari kolej...dlm bus ada azan.
aku dok sblah dia dlm bus.
aku tgk dia...macam laen je..
aku tnya "ok x nieh?? skrg azan...."
dia geleng kepala "x..x ok..tgh kebas and berdebar2"
aku tgk tgn dia...
bulu dia meremang.

korang tw kan..meremang bulu roma cmner??
rasa bulu naek bila ade sumthing??

pastu dah lama ckit...dia kata dia dh okeyh..

skrg pun okeyh kot...dh xde pape dh..
cme mlm lepas jadi tuh,ktorg tdo bukak lampu.

okeyh...aje lah cerita seram yg mungkin...
x berapa seram kot??

sebenar nyer budak perempuan dh banyak kena dlm minggu lepas.
histeria and mcam2 lagi kena kacau.

dh wat pendinding...
harap xde lah lagi pape.

adioss amigo!!!

off to do sumthing else.
:)

cerita ini amat lah tidak seram kan?
jadi kata kan yeay pada anda yg dah habih baca entry nieh.
mari kita jerit sama2..YEAY!!!


1 comment:

~Mika Darkness~ said...

YEAY!!! abih bace entry. ;P
wah... dhsyat nih! >_<

jgn lupe bc ayat Kursi n 3 Qul. lps tu, sapu kat sluruh anggota bdn bermula dari kepala hingga la ke hujung kaki. ingt ni ok? tolong pesan sekali kat roomate awk. ini sunnah Nabi utk mengelakkan diri dr diganggu makhluk2 yg jht.

ingat ea. :)