selamat dtg!



welcome!!
tahniah kerana berjaya sampai dan singgah sini!


klik gmbr untk ke teyhacraft

Friday, October 29, 2010

cardigan cardigan cardigan!!!

cardigan

apa yg korang faham tentang cardigan??
sebut je cardigan, apa dlm bygan and fikiran korang??

aku xtw sangat sal fesyen nieh...
tpi aku suka.
cuma nak mempraktik kan tuh,aku x mampu.
sebab kadang2 fesyen nie perlu kan harga yg tinggi.
maksud nyer agak mahal untk dpt kan latest fashion.
ambik masa yg lama untk aku dpt kan suma latest fashion...sebab nyer?
sebab nyer aku xde duit..sedih je kan?

back to cardigan.
rata2 dak pmpuan skrg sume pakai cardigan. betul x??
saper yg xde,pergi beli skrg!!! XD
hihihi..xde lah..gurau je.

cardigan nieh banyak jenis and banyak warna.
tpi major org akan beli black.
sebab black senang nak matching dgn baju aper pun.

jangan terkejut eyh,kalau ada lelaki pakai cardigan.

cardigan nieh sbnar nyer mcm sweater...
cume dia x berapa tebal mcm sweater. betul kan?
aku cakap nieh berdasar kan ape yg aku observe je..
tpi x semua..ade jugak yg betul2 tebal and ade jugak yg nipis.

biasa orang pakai cardigan nieh dgn baju t shirt lengan
pendek and sluar jeans..
cuba bayangkan kalau pakai dengan wedges...
pergh!!! lagi lawa...serius,cantik gila..
nak2 lagi kalau yg kurus bentuk badan cm model tuh.

normally perempuan wat cmnieh lah.
termasuk aku!
sbb dorang malas nak pakai inner..so dorang pakai lah cardigan.
hahaa..kantoi pemalas dowh!!
tpi xde salah nyer kan jadi pemalas jap??
fashion tw...

cardigan ade ade long, knit, ade smpai paras dada je
or pinggang eh(yg nieh short kot?).
x sure..kan aku dah cakap,aku xtw sgt sal
type2 cardigan nieh!
macam2 jenis. setakat nieh,aku ade yg long...
and cardigan yg biasa smpai buntut tuh...

pkai cardigan best,aku suka sgt!!
entah lah..aku selesa dgn cardigan.
aku bukan suruh..tpi kalau korang nak kelaenan ckit..
try lah beli cardigan.
ade bnyak jenis.
normally..kalau branded punyer memang mahal.
dlm rm 49-60 x silap aku...
kalau rajin pergi uptown..dkt ctu korang leyh dpt dlm..
rm 35-40(uptown dkt tmpt aku)
yg aku bgtw harga nieh untk long cardigan...
aku tawar2 aku dpt rm 33. =)
kalau yg biasa,short...maybe dlm belas2 or rm25 gitu lah!
aku x sure...sbb dh lame x cri short cardigan.
sbb aku dh ade 3 cardigan + 1 long cardigan.

sume nieh,aku beli guna duit aku...sendiri okeyh?
my mom xde nak beli kan. and,ade satu bucuk beli kan.
dlm masa dua tahun...itu lah cardigan yg aku dpt.
sush wei...nk kumpul duit beli sume nieh..
ambik masa yg lama and berbulan-bulan!!

heheh..nak punye pasal kn? jadi,
kena lah berusaha..

so,itu je sal cardigan!
lelaki,cuba lah tnye awek korang..dh ade cardigan blm.
kalau xde..beli kan lah..aku rasa mesti awek korang suke punyer!!
bgi sbgai hadiah...mesti dia suke gila2.
(sebab bucuk beli kan satu untk aku..aku suke
sgt2 and long cardigan tuh,fav cardigan aku skrg =) )

sorry xde gmbr untk korang lebih jelas sal
cardigan nieh,aku akn try cri gmbr and ambk gmbr cardigan aku.
peace!!

adios amigo!!

1 comment:

~Mika Darkness~ said...

beznye...ade cardigan. Y-Y
kte x beli2 lg smpai skang. uhuk. isk3.

p/s: nga kumpul duit nk bli gitar. ('-')