selamat dtg!



welcome!!
tahniah kerana berjaya sampai dan singgah sini!


klik gmbr untk ke teyhacraft

Friday, January 28, 2011

"kalau u all x tlg diri u all, i pun xleyh tlg u all" hak tui!!!! lnsung xde makna!

salam.

warghhh!!!!!!!!!!!

heheehe...
first2 menjerit dulu sebab release tension.
pastu ketawa sebab happy.
gila kah aku?
hahak...

release tension sebab exam week dah habis,
tinggal reseat paper aje.
segala benda berkaitan study dah tamat.
relax dulu,enjoy!
huhu~~

then happy sebab one week leyh ade dekat umah.
cuti!!!!!
homesick ku terubat juga!

suke2...suasana rumah yang ku rindu...
akhir nyer!
balik umah blh on9 puas2...hikhik... :)
dok sana...biar lah xnak citer.

cuti minggu nie..dok umah je kot.
x g aner2.
but for sure nak g dating okeyh!
rindu dah membara nieh wei~~
rindu sangat2.

korang nak tahu x cter sal ospe?
memang aku nak maki2.
xfaham betul kenapa co-ordinator ktorg cmtuh.
bukan nak tlg ktorg.
she always said "kalau korang x tlg diri korang,sy pun xleyh nak tlg korg"
wth???

wahai co-ordinator ku,
kami telah pun membantu diri kami sendiri
dengan belajar bersama rakan2,
bertanya pada yang pandai.
study sampai dua 3 pagi.
tapi???
tgk lah soklan ospe tuh.
memang lansung x kena!!!!
sir zainal pun tanya tw..
dia pun tw soklan tuh xkan sempat buat.

korang tahu ospe?
ospe : lab preparation.
lab preparation maksud nyer ktorg kena buat ubat dalam lab/makmal.
dalam masa 3 jam, 5 preparation kena siap sekali
dengan calculation,method and label the drugs.

miss tahu x miss....5 preparation dalam masa 3 jam tuh...
sebenar nye sempat je siap kalau
soklan dia,
1 oitment and yang laen simple prepation...
simple preparation yang x ambik masa untuk buat!

miss cuba lah pk...dlm masa 3 jam nak buat oitment,syrup bp,
peppermint oil, light kaolin and stu tuh simple preparation.

miss, miss sedar x yang syrup bp tuh mmg rumit nk buat?
sedar x masa yang di perlu kan amat bnyak?
nk kena pns kan air,water bath then kne panas kan air lg...
its take a long time to boiled a water!!!
mse dlm lab biasa pun miss,
buat syrup tuh sush tw..cmplicated sgt dri awl smpai akhir!
kalau masuk kan syrup bp and yang laen
simple preparation...xpe lah jugak.

ini tak!!!
ade oitment lagi??
miss sedar x oitment tuh cner nk buat???
ish2....miss x berada di tempat kami kan?
sebab tuh miss buat kami mcm nie.
miss mmg suke sksa kami,nyusah kan kami kn?

and,aku sure jugak lah kot....
sbb korang pun xleyh faham cner kdaan
and cner preparation tuh kn?

kami student pharmacy tahu betapa sush nyer.

ramai yang lepas kuar dari lab tuh,
nangis.
kalau yang dorg jwb tuh hanya untk diri dorg,
dorang x kisah kalau failed.
ini x,sbb kan dorang..sume satu group failed.
caner tuh?
lagi lah dorang sedih..dorang down.

untuk pengetahuan korang,
miss ktorg yangx betul tuh
gune sistem undi.
setiap group ade 3 org ahli.
hanya sorang yang terpilih untuk buat ospe.
nasib lah kalau yang pndai dpt or
yang x pndai dpt.
yang pandai,blh lah buat..yang kurang pndai?

cth nyer mcm kwn2 dak rumah aku.
dorang kurang cikit,
tpi untuk ospe or exam lain..dorg mmg belajar,
mmg study..
sampai tdo 2 3 pagi.

x adil....mmg x adil.
teruk sgt2!!

hmmmmmmmmmmm...........

dah lah,
aku dh xnak ckp sal nieh.
dah lepas pun,
ari khamis ari tuh,
tpi baru skrg aku blh cter.
x faham, x faham....

ok lah! dh penat menaip,
adioss!!!

2 comments: