selamat dtg!



welcome!!
tahniah kerana berjaya sampai dan singgah sini!


klik gmbr untk ke teyhacraft

Sunday, February 6, 2011

2 cter dlm satu entry!



update from previous entry.
hahaha...
kemusykilan yang amat sangat2..

jom kita tgk gambar,dari fb aku.
 
sila perhati kan comment dak tuh dah xde.
dia dah delete and unlike status aku.
hahaha....

x caye?
sila ke entry INI

aku tertanya-tanya,
kenapa dia delete comment dia and unlike?
dia baca blog aku kah?
tahu blog aku?

huhu...good then,biar dia sedar.

owh,thankz again pd dia..
aku ada update untuk malam nieh!
 
hmmm...mesti korang tertanya kenapa aku
x suka and cam anti ckit?

first dia add aku,
aku approve...
aku x kenal pun dia siapa,
tapi dia selalu like and comment status aku.

mula2 aku x kisah,
tapi agak...erk,menyampah...
ada ke org yg always like every status aku and comment?

lw mmber2 aku x kisah accept sorang tuh jgak lah...(yg aku x suke sbb ade kes)
mmber aku pun xde lah sampai cmtuh sekali.
tapi dia agak melampau kot?

then i ask my friend,sape dak tuh.
bila aku tahu..owh,no wonder lah aku x suke.
sebab dia orang yang aku x suke since form 1 lagi kot.
since,aku kenal dia.
entah,xde chemistry untk suka dia.

lagi pun,bagi aku....
dia macam terlalu poyo dan berlagak.
entah,memang x suke lah.
no reason x suke...aku just automatik x suke.
x berkenan dari cara dia...

xkan korang x penah?
first time jmpe mmg x suke?
walaupun x kenal sangat,tapi korang xleyh nak suke.
xkan x pernah rasa cmtuh?
 
pastu nak di pendek kan cter,my friend geram sgt dgn dia.
baru tegur ckit dah melenting.
bajet matang,bajet dah dewasa lah?
sebab apa? sebab dia dah kerja~~ yg mmber aku sorang nie lak
x kerja..dok umah je...so,
dia nk kutuk2 nak perli lah?
aku x sure umor dia brpe tpi cm bwh aku je?
berlagak nak mampos!
amat2 benci!

kawan aku tuh x kerja bukan sebab dia xnk,
mak bapak dia yang x bagi!
haih...

mak ayah kwn aku pun satu..apa salah nya bagi peluang
dekat anak untuk berkerja?
biar lah ada pengalamn ckit.
tengok dunia nie cner.
nti dia dh besar2...dia xtahu cner nak handle hdup kang...
xtahu cner nak handle masalah org dewasa,
xtahu cner nak berhadapan dengan 
orang yg banyak ragam dekat dunia nie..
cuba lah bagi tengok dunia,
dunia nie bukan tmpt yg senang,
susah nak kenal melain kan keluar.

aku ckp cmtuh,sebab aku rasa sendiri.
aku belajar nie,
ke sana ke mari,
aku tgk orang2...mcm2 ragam.
sedikit sebanyak aku tahu deal dengan sume nieh.

kerja..kalau kita dengan prinsip kita..
xde masalah.
jgn lah kerja dekat tmpt yg mmg kena bukak aurat...
banyak lagi kerja yg mmboleh kan kita bertudung.
kerja,kalau x berinteraksi dengan orang mmg x sah.
bukan kerja nama nyer kalau xnk bercakap dengan orang.
jgn memilih kerja sangat.
 
kalau nak kerja yg btul2 ikut islam,susah dah nak cri 
zaman sekarang nieh...
tapi x semestinya kerja semua bukak aurat.
bila berkeja,jgn buat kepala sendiri,
jgn ikut diri sendiri je.
sampai bila nak cmtuh?
kalau terus mcm tuh,mmg susah lah nak kerja.
 
bila berkeja nie,ikut flow...
ikut mana baik,jauh kan mana x elok.
bekerja,x suke...x berkenan cara orang tuh pun,
kita xleyh nk buat apa...xleyh suruh dia berubah..
berkerja nie kita kena pandai berlakon.
x suke tapi kita kwn je lah,jgn jadi mcm org tuh sudah..

sebenar nya banyak lagi aku nak membebel,
tapi cukup lah.harap dapat bukak mata ckit.
jgn lah melenting,
ini sekadar nasihat...jgn rasa aku nie
nak berlagak pandai or apa...
 
aku membebel nie berdasar kan apa aku perhatikan,
sebab aku pernah g posting..
dekat sana aku bnyak belajar.
dan aku belajar dari org2 yg dah berkerja,
selalu dengar cerita dorang.
 :)


*eyh,dr cter laen aku masuk cter lain kan?
wahahaha.....
cnfuse2... kan?

hahaha..
adioss!!!

2 comments:

MikaVKlover said...

:( it's kinda sad.
i don't have that kind of experience like you have. T^T
but, lps ni kte nk g amik kursus bahasa n amik lesen kete. so, skurang2nye dpt juga mngisi masa. wlpun x keje, skurng2nye dpt mngisi ms lpg dgn bnde yg berfaedah.

psl budak tu... hm... mmg mnyakitkan ati je die tu. lntkkan die. pdn muka die skang. kte pun dh mls nk lyn die. hmph! X(

cheezy said...

mika : xpe lah..ok lah tuh dpt mengisi masa lapang pun...
belajar bahasa pun,
silap2 blh keje sbgai translator...
blh keje dekat bhgian duta mlysia sbb tahu bahasa lain..
mne tahu,tuh dh rezeki awk kejesbgai translator?

budak tuh biar lah dia..
budak baru nak up mmg berlagak...