selamat dtg!



welcome!!
tahniah kerana berjaya sampai dan singgah sini!


klik gmbr untk ke teyhacraft

Friday, February 11, 2011

today talk show : type of shoes!!



heya!!

heheh,dah habis makan!
and habis singgah mereka yg tinggal kn link di blog!

so..
nak update blog lagi..

kali nieh pasal,
benda yang memang perempuan2 suka.
aku rasa hampir semua perampuan memang suka lah
benda2 nieh semua kecuali yg boyish ckit kot?

okey,nak cerita sal apa?
hehehe.
of course lah shoes!!

perempuan nieh xleyh lari dari banyak benda.
salah satu kasut.
perempuan memang suka kasut.
xleyh di nafi kan lah...aku pun suka jugak.
kadang2 lelaki x faham kenapa kita pempuan nieh
ada banyak sangat kasut kan?
lepas beli satu,beli lagi...ish2.. :)

tapi itu lah pmpuan...

ok,jom kte tgk jenis2 kasut!!

pumps shoes
kasut nieh bertutup dekat depan dan jugak belakang
biasa nya cmtuh lah..tapi ada jugak yang
terbuka cikit dekat depan.
pump shoes ada yang high heels, ada juga yang flat je...
pilihan aku? erm,flat pump shoes...comel!!
jom kte tgk gmbar!


 flat pump : kalau g kedai2 nampak kasut cmnie,nama nyer flat pump :) flat sebab rata,xde heels tinggi2.
 heels pump
 heel pump : wow,polka dots!! dekat mana aku boleh dapat eyh??
 open pump : heels jugak,tapi terbukak dekat depan, cun kan kasut nieh?


wedges shoes
ini jenis kasut yang paling dan paling paling aku suka!!
i am crazy over wedges!
wedges xde flat,sume tinggi2. cuma beza nya, 
wedges nie tapak dia penuh,
x macam heels...heels kan ada ruang dekat tapak tuh...
heels punya tapak kecik and kurus je.. 
*confirm lw pakai heels aku nk tumbang!
dan is why i love sangat2 wedges!
rasa selamat kot pakai wedges.

ok,wedges ada banyak jenis, ada yg pump wedges 
ada yg boots wedges,ada yg ankle punya..
tapi semua sama je, wedges tapak penuh. wedges xda flat keyh?
picture time! *rambang mata tgk wedges2!


 ini pump wedges,nmpak tapak kasut wdges nieh caner??
penuh kan? itu lah wedges! :)

 wedges yang kena ikat sndiri. kadang2 guna ribbon. 
ada bnyk jenis wedges cmnies dekat luar. 

nie,ankle wedges. nampak seksi,bagi aku lah...

aku suka wedges yg ada zip dekat belakang and open wedges.
pernah pakai yg kena sangkut tuh,
tapi asyik tertanggal..aku jalan terbukak!
so,lebih prefer yg open or berzip...

open toe shoes.
yang nieh sama je mcm pump cuma terbukak dekat depan,
toe. kira nya nampak kaki dekat depan bila pakai...
kaki terkeluar! nk gambar jugak?? sila rujuk gambar pump yg terbukak...
xpun seacrh google image for open toe shoes :)

stiletto
senang je nak kenal kasut nieh,
asal heels tinggi2 tuh...
hah,tu lah stiletto.
umum nyer lah kan,aku rasa sume yg ada heels,
high heels nie..sume boleh dikategorikan sebagai stiletto.



cinta semerah stiletto,cmnieh eyh kasut dia dalam cter tuh??
eyh,ke tajuk aku cakap salah?? hmmm...
tapi yg cnfirm movie melayu ada kan pasal merah stiletto ni?

huhu..ada banyak lagi jenis kasut,tapi yang nie
semua common shoes lah.
yang biasa pmpuan suka and pakai.
ni plihan2 pmpuan lah.
including me...

tapi aku suke wedges and flat je.
stiletto memang aku kurang ckit..tapi aku ada jugak
lah kasut yang heels.
pump..kurang jugak tapi lw pump wedges boleh... :)

so,jenis kasut yg korang suka giler apa?

harap entry aku kali ni dapat wat korang,
x kira laki or pmpuan kenal jenis2 kasut.
dapat tambah ilmu ckit..
dapat kenal2.
lelaki beli kan lah untuk awek! hehe.. :)

end of post.

owh, klik here please. pizza hut sedap!! yummy~~~

2 comments:

MikaVKlover said...

owh! i love wedges too. but, i love boots and sneakers more. huhu... i've saw a boot that i really like and the price is...so damn expensive! =_=

cheezy said...

mika : heheh...wedges hebat! cun and comel...

xpe,kumpul lah duit..then beli or x pun beli masa sale!