selamat dtg!



welcome!!
tahniah kerana berjaya sampai dan singgah sini!


klik gmbr untk ke teyhacraft

Monday, February 28, 2011

update yg panjang berjela...



morning readers.
sekarang nie ada dekat hostel...
pnjam broadband member.
dia bantai tido lagi...baik aku pinjam jap untuk on9.
coz,once dia bangun...dia xkan bg sape2 pnjam broadband dia.
on9 je keje dia.

asctually update blog nieh sbb nak meluah kan...
meluahkan rasa hati nieh.
banyak kali terasa but buat dunnoe je...
hari nieh,
x tertahan lagi kot?
entah. just nak cter je...

hari tuh dorg x jdi kuar...ok,fine...
then aku balik umah.
hari sabtu,bukak fb...
tgk status,wow...dorg jadi kuar ke kali ni??
yep,kali nieh jadi..
i said i want to join them,nk follow...
tapi,erm ada lah sorg balas ajak ikut...
tapi xde pun dorg msej aku sal detail.
aku dok kl kot...dorang g TS,
blh je aku pergi...tpi tu lah,xde spe pn msej aku...
bncang dkt mne jmpe or pape...

salah aku ker x tanya dorang??
dorang xde pun ajak aku....
jadi aku senyap je lah.
aku comment dkt fb...nk ikut,
tpi xde sape msej aku tnya btul2 nk join ke apa...

at least tanya lah kan?
xkan aku nk excited ikut padahal dorg xde ajak pun?
tapi aku yg sibuk2 mesej plak..xtahu malu ke??
kalau btul dorg nk aku join,msti ada yg bertnye kan?
hakikat nyer,xde sape pun ingt aku
masa keluar tuh. thats why sume snyap.

pape je lah,lntak dorang.
aku malas nak jaga hati dorg dah.
malas nk buat baik dah.
nak jadi org yg penting kan diri sndri lak lepas nie.
.
dorg ni pn,baik dgn kte sbb stu umah,stu course...
belakang bnyk ngumpat kte.
x puas hati dgn yg nieh,ckp dgn yg tuh....
x puas hati dgn yg tuh, ckp dgn yg nieh.
rotation. sentiasa benda nieh akan berputar.
mana2 tmpat lah...perkara nie mmg blh nmpk.
bukan mse belajar je.

ok sudah. apa yg dah aku merepek nieh?
erghhh...
GTH lah!

aku nak buat hostel macam hotel.
suke hati nk check-in bila,nk check-out bila.
aku nak buat apa pun,ikut suka hati aku.

and....aku rasa sekarang aku lebih pendiam dari dulu.
ada siapa2 setuju??
entah lah..aku rasa aku lebih pendiam.
dulu pendiam jugak,tpi dgn org yg 
x kenal or baru jumpa...
tapi sekarang....dgn org yg dh lama kenal 
pun aku bnyak diam je...
why arh??
entah.

last,sape2 rasa dkt sini dia dah matang?
i mean,dh besar...dah dewasa gila2...
and dah matang lah. anyone from my readers?
mesti ada kan....

apa aku nk katakan,ialah....aku belum masuk
kategori tuh lagi.
masih lagi budak2. :D
kalua..dh matang mesti blh handle sume benda kan?
mesti blh...bertoleransi or menerima?
ergh..lebih kurang lah kot.

sebab nya...masalah aku nieh x pernah berubah.
kebencian terhadap hostel 
mmg kekal smpai skrg.
lebih suka dok umah...
study dekat kolej,but duduk rumah.
xleyh terima kdaan and suasana hostel.
its so different.
wake up every morning dgn kdaan tmpt
yg xbest. bukan suasana rumah.
mmg lh,sbb hostel kn?

macam ner lah aku nk terima kdaan nieh.
dh puas cuba smpai aku nangis2...
but still xleyh.
so,itu lah yg wat aku fikir,aku x matang lagi.
budak2 lagi,budak kecik.
anak manja!!!!

aku try ikut flow...tpi dlm hati nie???
allah je lah tahu cner..betapa aku benci hostel.

aku ckp dkt akak aku,dia cakap entah2 kawen nanti..
aku duduk rumah mak.
hahaha....mungkin kot? tapi aku nak duduk sendiri
bila kerja nanti. dah kawen pun nk duduk sendiri...
xnak dok umah mak or,mertua.

tapi boleh ke aku buat cmtuh?
yela,dok hostel pun xleyh....
haih.

sudah lah,aku rasa update aku kali nieh 
mmg pnjang lebar berjela.

so,adioss!!


4 comments:

MikaVKlover said...

setuju. kalo dorg btul2 nk awk ikut, dorg msti tnye n amik berat. hm... manusia... mmg cmtu. sabo je la...

budak2 lg ea? hehe... dik, dik nk gula2? akak bg meh. haha! XD

cheezy said...

mika : thank u for alwys comment my entry..kte jrg cmment entry awk! sorry..

yeah...let them be. kte pn mls nk ambk port. lntak mereka...

shhhh..jgn bg gula2,adik nie mkn big apple and cake je... :D

MikaVKlover said...

hehe... xde pe yg bez pun yg nk dikomen kt blog kte... so, kte x kesah sgt pun. huhu...

haha. yep. betul. lntkkn dorg. >D

owh? you want donut and cake? hm... let me see... *check her purse*... *speechless for awhile* i...I... don't have any money left.... uwaaa! *cries like a baby*

lol. :P

cheezy said...

mika : huhu...:) xpe2...next time aje blnje ckae and donut!
just joking~~