selamat dtg!



welcome!!
tahniah kerana berjaya sampai dan singgah sini!


klik gmbr untk ke teyhacraft

Tuesday, February 22, 2011

when i'm gone....


kalau korang xnak baca silakan.
sebab ini hal yg amat2 mendalam bagi diri aku.
perkara yang dah lama aku rasa.
dari januari x silap aku.

sejak dari tuh,aku selalu fikir kan hal nieh.
kadang2 datang tiba2.
kadang2 aku fikir.

bermula dari aku baca 100 hari sebelum kematian.
segala tanda2 100 hari sebelum seseorang tuh mati.

and,aku....
rasa yang aku akan mati,
leave this world.
entah,aku rasa mcam tuh and....
perasaan tuh kuat mengata kan mcm tuh.

lagi beberapa kot?
entah lah..tapi dalam masa terdekat nieh.

dulu aku simpan...aku nangis.
sampai satu tahap aku macam
xtahan sgt....
so aku bgthu dkt kwn aku, hani.

then after that aku try buat mcm biasa.
hidup macam biasa.

pagi td,datang lagi fikiran nieh secara tiba2.
i kept thinking about it.
i am so afraid.
betul ke aku akan pergi dalam masa terdekat nieh?

aku macam rasa betul je....

merepek gila kan??
mereng,gila pun ada jugak kot minah nieh?

entah lah.
aku xtahu...
mati nieh ketentuan Allah.

sal yang aku baca tuh...
tanda2 tuh mcm aku alami...
but x sure lah kan?
mungkin perasaan aku je.

tapi,if memang betul mcm ner?

i think about it,a lot.

world will be same without me.
itu satu kepastian.

sedih pun ada jugak...
sebab fikir kan famly...and bucuk.
huhuhu...

if one day,i dont exist in this world anymore...
please pray for me,
baca al-fatihah untuk aku...
sedekah kan untuk aku.
waaaa.....im crying!!

ini,apa yang bermain dalam diri aku sejak bulan januari.
aku takut thats why aku bgthu korang.
perlu kan kata2 smgt...kot?
mungkin aku terlalu fikir kan sangat hal nieh,
mungkin mainan perasaan aku je.
 
dah lah.
 adios....



3 comments:

MikaVKlover said...

mmg bgus jika sseorg tu sntiasa mngingati mati. sbb kte sntiasa akn muhasabah diri kte n tingkatkan amal ibadat... :)
kte doakan awk supaya panjang umur, n murah rezeki...
ade org kata, lg kte ingt mati, lg umur kte dipanjangkan. huhu... ^^
so, jgn risau sgt. ajal maut itu sume di tgn Allah...serahkan shj pdnye utk mnentukan segalanya. okay? :)

cheezy said...

mika : hmmm....dont know lah. kerap sgt fikir sal nieh. takut sgt2. kte bukan nyer baik mana pun...

entah...kte x tw..
sush nk ckp cmner...

MikaVKlover said...

just don't worry too much... :)