selamat dtg!



welcome!!
tahniah kerana berjaya sampai dan singgah sini!


klik gmbr untk ke teyhacraft

Thursday, November 3, 2011

sejak kecil sy cinta kan awk.


♥♥♥
hye.

first nak ckp,
i dont have any rights in my on life.
of course,Allah yang berhak...
bukan MEREKA.

ok,itu saje untk intro.

hari duduk2..
tengok rak2 buku nieh..
then nmpak satu buku cerita english.
tebal. dalam tuh ade banyak2 cerita.
well,untuk budak 10 tahun agak tebal lah...kot?

then masuk mode dolu-dolu.
minat baca sejak kecik. 
since mak beli kan satu set buku english...dari disney?
 xtahu lah...tapi set buku tuh ade dlm bekas bertali.
comel je. ingat lagi masa mula2 dapat...
suke bukan kemaen.

dari situ start belajar english.
kecik2 dh bukak kamus. tanya kakak caner nak sebut and maksud.
masa tuh umur dalam 5 ke 6 tahun,x ingt...
alhamdulillah...ape yg mak buat dulu berhasil.
sekarang pandai english lebih dari kakak2. :)

buku tu baca memang baca tapi kadang2 buat maen lukis2.
huhuhu...ade 3 je yang masih selamat.
yang lain dah hilang rase nyer.
dalam tuh ade cter cinderella,mermaid,ugly duckling,
swan(tak ingt ape),litle soldier and the emperor new clothes.

pastu dalam umur 10 tahun mintak dekat mak beli kan buku
cerita english yg di nyata kan di atas.

dulu kecik2 duduk dkt hulu kelang.
dekat dengan dawama punyer kilang.
dawama selalu jugak buat karnival jual2 buku.
so,selalu ajak abah g sana.
abah pun ikut je.
tiap kali pergi mesti bawak balik buku cerita.
sama ada 3 atau 4 untk aku sorang je.

memang minat membaca sejak kecik.
sejak dapat buku english one set.
mak ada cakap dlu,"mahal tahu buku nieh...
belajar leklok jaga simpan baek2."
aku ade long term memori,jadi jangan heran aku ingat lagi.
*tapi muka org and nama so sorry,aku xleyh ingat.

bila dah masuk sekolah menengah,
diperkenalkan pulak dengan novel.
sampai sekarang nieh dok mengumpul novel lah.
koleksi novel x banyak pun.
ade lah dalam 15?
huhu..itu pun nak tmbah2 lagi...
*sebab dulu sekolah banyak pinjam kawan je,
nak beli xde duit.

majalah pun banyak jugak. tahu starz?
alah majalah komik tuh? gempak starz.
kumpul dari first keluar sampai lah nak dekat seratus kot? or lebih?
x ingt. then komik kreko or ape ek lagi satu tuh? majalah komik gak. 
lupe lak nama komik tuh. pastu utopia. pastu majalah remaja and remix.

huh. hari tu nak pindah ampang nieh,kemas2 dapat dalam 
2 kotak besar remaja,remix,kreko,starz and utopia termasuk yg x ingt nmer tuh.
then 1 kotak komik detektif conan.
1 kotak cd anime.
novel pun 1 kotak jugak.

*masa tulis nieh tiba2 realize yang memang banyak gila koleksi.
koleksi :
majalah.
komik.
cd anime.
novel.

hahaha...itu proof aku dulu memang suka sume2 nieh.

masa form 4 dah kurang dah beli majalah and komik.
komik detektif conan stop sampai ep berapa x ingat.
sebab masa tuh susah sgt2 nak cari detektif conan nyer komik.
bila jumpa,miss ep sudah.
last2 dh x beli smpai sekarang. sayang nyer..nak tw cerita dy camne.
kotak komik tuh pun dah selamat dok bwh katil yang maner satu tak tahu.

anime.
memang minat sejak kecik. kecik2 dulu tengok card captor sakura.
pokemon. doremon. digimon.
then tengok gundam seed. fav anime everr!!!!
pastu masuk sekolah menengah continue dengan anime.
full metal alchemist,gundam seed destiny,saiyuki...a lot!!
*yang disebut tuh favorite!

hmm...k lh
dah panjang gler nieh dok bercerita. 
mata pun dh penat. so nak tido.

daaa!!!

good night.


No comments: