selamat dtg!



welcome!!
tahniah kerana berjaya sampai dan singgah sini!


klik gmbr untk ke teyhacraft

Thursday, November 24, 2011

kenangan zmn kanak2. #1


assalamualaikum.

tetibe ada idea nak cerita2 dekat blog nieh.
itu pun sebab search2 tenet terjumpa satu benda.
so,mengimbau kenangan lama lah. 
cerita masa kecik2 dulu.

tahu tuh apa??? itu kids scooter.
dulu aku ada scooter nieh dua. dua untuk aku sorang je.
satu yang silver camnieh,satu lagi wrna kuning.

sebenarnya masa kecik dulu,xjangka pun akan dapat benda neih.
tapi tup2 dapat. one day abah balik bwk kotak.
bukak2, wow!!!! 
masa tuh gembira tak terkata lah. suka yang amat.
terus main2 dalam rumah. nak main dkt luar xleyh,
luar masa tuh tanah batu2.

bila teringat balik,
aku rasa sayang terhadap parent aku tinggi sangat2.
yeah,dorg xperfect so ada masa aku jadi geram dgn parent aku.
tapi pape pun,kasih syg dorg terhadap aku tinggi.
dorang tak ckp dorg syg aku, tpi melalui perbuatan tuh dh ckup.
*bucuk pun jrg ckp syg. but all his action shows that he care bout me. 
ada masa,tiba2 cakap i love you. sengal :)

ok,lupa kan sal bucuk yg sbuk dgn PS2 dia.

balik pada scooter.
scooter tuh dah hillang masa pindah. masa tuh umo 12 tahun kot?
sayang sangat2. scooter tuh aku selalu main. 
aku dulu lasak. tomboy. bila pindah rumah baru jadi gegurl.
aku masih ingat lagi cner aku bukak kotak scooter ni dlu.
dulu lepas main je msti simpan balik dlm kotak.
aku jaga betul2.

perasaan main scooter tuh pun aku ingat.
tapi aku lebih ingat kasih syg my parent and their faces masa bg scooter dkt aku.
:) kakak2 jeles je,sbb dorg dh besar xleyh nk maen.
sila ambik perhatian,jarak aku dgn kkk no 3,6 thun ok?
sbb bwh no 3 ada lgi sorg, but dah meninggal.
aku tak pernah kenal dia pun.

last words,
mak n abah, i love you.


No comments: